15. sep. 2012

Fotballkake


Helgens siste prosjekt var en fotballkake til en gutt som fyller åtte. Det ble ikke noe avanserte greier, men avanser nok ettersom jeg ikke har den såkalte "ball pan":

 

Når man ikke har "ball pan" må man carve the old fashion way. Ikke like enkelt å få ballen rund, så denne ble litt flatere enn den burde være, men det var også for å beholde mest mulig kake så det fremdeles ville være litt størrelse på den. Ballen ligger på en grusbane av høvlet hvit, lys og mørk sjokolade.

 Helt random bilde:


Det var helgens tredje og siste prosjekt. As you can see, someone's been a buzy bee. Nå skal det bli så deilig med litt fri og tid for velvære. Nr. 1 på listen er å bygge legobil med sønnen min. Nr. 2 er tur med hunden.

 Jeg håper du får en strålende helg! Tusen takk for at du tittet innom siden min.




GIGA IPHONE CAKE


16 egg gikk med til denne GIGA IPHONE kaken som er plassert på et 16 inch cakeboard. Dette var gårsdagens andre kakeprosjekt. Det er såvidt plass i kjøleskapet. Jeg har måttet tømme de øverste hyllene og satt det på Jeg hadde ikke designet klart på forhånd denne gangen heller. Jeg hadde fått føringer på at kaken skulle være firkantet, ha bilde av konfirmanten og inneholde valnøtter. Det vil si at nok en gang ble "båten til mens jeg rodde". At det ble en iPhone var en impuls, for å si det mildt. A4 bildet passet ikke helt til kakens format, så jeg ble nødt til å finne på noe lurt. Synes den ble litt kul. Tidligere har jeg fått klager av gutter som har fått blomster på sine kaker, så jeg tenkte at dette måtte bli greit og maskulint nok.
 

Her er noen detaljbilder. Det er egentlig et veldig enkelt design. Detaljene har jeg tegnet på med spiselig tusj (en som dessverre var litt dårlig).


Jeg har sladdet ansiktet til Haavard siden jeg ikke har fått spurt om det er greit at jeg legger ut bilde av ansiktet hans. Slik så kaken ut i sin helhet (se under). Jeg klarte å lure med noen sommerfugler og perler.


Twilight konfirmasjonskake


Litt slitsom dag i dag med hele tre kakeprosjekter. Her er det ene; sjokoladekake med himmelsk trøffelkrem. Jeg får legge ut bilder av de andre kakene senere. Under følger noen detaljbilder av kaken. Bildene er av usedvanlig dålig kvalitet. Jeg får begynne å bruke kameraet mitt igjen. Det er så enkelt å ta bilder med mobilen siden jeg har den fremme hele tiden.Jeg skal prøve å huske å knipse noen nye bilder i morgen. Disse var ikke bra! Ellers er det synet mitt som ikke er bra. Eller kanskje det er ditt?

 Kaken skal forestille en handlepose med boken "breaking dawn". Ved siden av ligger ogaså hennes ipod og bilde av hunden, samt ballettsko.

 Twilight: Jeg gleder meg til å se den siste filmen.
 
 Kaken sett ovenfra.



13. sep. 2012

Not Just Cakes


Hallaisen. Jeg tenkte jeg skulle gi et bittelite innblikk i noe av det jeg har gjort i det siste utenom kakebakingen. Stakkars de rundt meg. Det blir mye kakesnikksnakk til tider. Og når det ikke er kaker er det trening. To rake motpoler. Og så er det jo alt imellom. Blant annet dette her:


Tur til Gaustatoppen forrige mandag; med sønnen min Henrik, pappa og lillebroren min. Pappa gikk med Henrik, mens broren min og jeg gikk helt til toppen. Der var det kaldt, glatt og bratt på toppen. Vi har ikke vært der tidligere og var ikke klar over at det fantes denne type fjellandskap så langt sør i landet. Utrolig vakkert landskap. Det skal visstnok være mulig å se hele 1/5 av Norges land fra Gaustatoppen når det er god sikt. Dessverre var vi der litt for tidlig på dagen, så tåken hadde ikke rukket å lette ennå. Likevel fikk vi noen glimt av det majestetiske vi hadde rundt oss. Jeg tror han duden i blå lue ler av meg. Det hører også med til historien at jeg ble telefonintervjuet på toppen. Den telefonen kunne ikke komme litt mer upassende der jeg satt i le på toppen og holdt på å miste alle fingrene. Det gikk heldigvis greit.

Denne uken har Henrik og jeg vært så heldige at vi har fått låne en liten valp:


Hun heter Mocca. Er hun ikke bare herlig? Og hvis du ser nøye etter kan du se at hun har étt hvitt værhår. Hun er fem måneder gammel nå og er veldig åpen for læring, så det er så utrolig gøy å trene med henne. Jeg har blitt så inspirert av kjæresten min som trener sin hund til jakt. Jeg har aldri før møtt noen som er så flink med hund som ham, så jeg har observert og har nå lånt meg en egen for å se om jeg også kan få det til. Og det virker!!! (ikke like bra som han gjør det, men likevel). På to dager har hun lært å:

1) Komme "på plass" (denne sitter forresten litt langt inne når vi møter andre hunder *glis*)
2) Bjeffe på "få høre"
3) "Gå fot"
4) Hente ball på "Apport"
5) Gå "inn i buret"
6) "Legge seg"
7) "Bli"

Vi får fortsette å øve. Hun greier seg kjempefint så langt. Se så skjønn. For et vidunderlig lite nøste. Ellers er hun veldig glad i Henrik sine tøfler. Strålende fornøyd er hun når hun har klart å hente en av de i gangen og lurt med seg under spisebordet. Strålende fornøyd er hun også når jeg kommer hjem. I går ble hun så glad at hun tisset på seg, så jeg begrenset gleden min litt i dag da jeg kom hjem for å unngå reprise. Det virket.

 

Når det er sagt er det en grunn til at jeg sitter her foran pc'n. Jeg har kake i ovnen. Til lørdag har jeg tre kakeleveringer:

1) En spennende konfirmasjonskake til en pike
2) En tradisjonellkonfirmasjonskake til en gutt
3) En fotballkake til en liten kid

Work hard, play hard!

12. sep. 2012

Ice Ice Baby

 

Dette er en konfirmasjonskake til en vidunderlig nydelig jente -som jeg tror er norgesmester i kunstløp?! Hun er så vakker og hadde fortjent en enda vakrere kake enn denne, men det hørtes ut som hun ble fornøyd uansett. 

Dette var et helt nytt oppdrag med nytt design, så jeg var litt usikker på hvordan jeg skullel øse oppgaven. For å være helt ærlig tegnet jeg det ikke på forhånd, så kaken ble litt til mens jeg holdt på. Må bare sitere emottoet til min tidligere arbeidsplass som jeg synes passer så utrolig godt her: "Båten blir til mens vi ror". Hehe.

 
 Slik så kaken ut tidlig i prosessen.

 Ikke vet jeg hva det heter, men den "stålgreia" under skøyten lagde jeg på forhånd 
slik at den skulle stivne.

  Når den var ferdig så den egentlig slik ut. Likevel følte jeg at det var noe som manglet. Og hva i alle dager gjorde de roseblandene der?! De passet jo ikke inn i det vinterlige uttrykket.


 Hva er vel en kake til en ekte isprinsesse uten en rose? Og endelig fant jeg ut hva som manglet; en enkel, stor rose for å toppe kaken sammen med skøyten. Så vanskelig kan det bli når man ikke tegner designet på forhånd. Jeg har lært noe av dette: Jeg må alltid tegne på forhånd.


3. sep. 2012

Vakker kake til barnedåp


For det observante øyet: Det skulle selvfølgelig stått september, ikke juli på på kaken. Er det mulig, sier jeg bare?! Haha. Snakker om å blingse. Enough said.

Endelig fikk jeg muligheten til å lage en forteyllende vakker rosa kake igjen. Til en liten pike som skulle ha barnedåp. All pynt er laget av marsipan. I to lag har jeg hatt jordbærmousse og jordbær  og så har jeg hatt vaniljekrem i ett lag. Dette har over tid blitt en av mine favorittfyll, så jeg har funnet ut at jeg må gi det et navn. Jeg klarer egentlig ikke helt å bestemme meg for hva fyllet kan kalles og det kan uansett endres over tid, men det står mellom Jordbærfristelse, Jordbærdrøm eller Strawberry Delight. Foreløpig faller jeg på sistnevnte.


Jeg har også et annet fyll som er veldig godt. Det er bringebær og romkrem. Jeg lurer på om jeg kanskje kan kalle det fyllet for Raspberry Heaven. Yndlingssjokoladekaken og varemerket mitt må bare hete Chocolate Love, mens den med trøffelkrem kan hete Velvet Chocolate. Det finner jeg ut av. Det er ikke sånn at jeg trenger å ha noen meny å tilby -foreløpig. 


Det søte paret som kjøpte denne kaken ønsket bokstavklosser, baby med sommerfuglvinger og dato (sistnevnte klarte jeg jo bra. Ehhh. Not). Likevel håper jeg at kaken falt i smak; både i øyne og gane.


Jeg har brukt bokstavbyggeklossene fra First Impression Moulds, Patchwork sommerfuglutstikkerettet fraSquires Kitchen, perlebårdogså fra Squires Kitchen, perlemorsperler fra Strössel & Annat, vanlige hvite perler og hvit kakestrø, baby mould og dette bokstavutstikkersettet. Til rutemønsteret har jeg brukt linjal og øyemål, ellers litt glitter og pulverfarge her og der.


Ha en strålende dag i solen! Takk for at du tittet innom meg.


2. sep. 2012

Engelsk Staffordshire sjokoladekake

 
Den første hundekaken jeg har laget noen sinne. Se så søt!!!! Jeg er så glad for at det ble bra til slutt og at jeg kan levere fra meg noe jeg er fornøyd med. Jeg hadde så sinnsykt prestasjonsangst før jeg lagde denne kaken. Jeg hadde så veldig lite tro på meg selv, veldig lite lyst til å lage kaken og jeg følte at oppdragsgiveren hadde skyhøye forventninger til meg. Jeg baker kaker, liksom. Jeg er ingen tryllekunstner. Jeg grudde meg faktisk så mye til å lage denne kaken at jeg klarte å mane frem sykdom uken før jeg skulle lage den slik at jeg kunne komme med unnskyldningen om at "Beklager jeg er syk. Jeg kan dessverre ikke lage kaken til dere når formen er så dårlig." Likevel bestemte jeg meg for at jeg skulle få det til, og resultatet ble ikke så verst som jeg skulle ha det til:


Sjelden har jeg liret av meg så mye rart om en oppdragsgiver mens jeg har holdt på på kjøkkenet: "Dette er noen syke mennesker altså, som tror jeg får til dette her.", "Hva er det de tenkte med da de spurte meg om dette her?", "Disse menneskene kan ikke være riktig kloke i hodet." Det gikk i mye av de samme strofene. Det tok ikke lang tid før jeg var i siget og begynte å synes at det var gøy.

Dette er den første jeg lagde:



Artig at de bestilte to, for da fikk jeg jo en og øve meg på først. Dette er den andre jeg lagde:


Se, så skjønn. Den er jo til å spise opp (ha-ha). Jeg skulle hatt noen små følehorn og satt på. Det hadde gjort prikken over i'en. Og kanskje et halsbånd og noen hundeleker. Dessverre fikk hverken plass eller tid til det da jeg holdt på ut i de sene nattetimer. 


Takk Marianne og Glenn, for oppdraget. Det var kjempeutfordrende og gøy. Etter hvert som jeg holdt på koste jeg meg så mye og humret og lo for meg selv. Innimellom måtte jeg ta en liten peptalk med meg selv også: "Dette klarer jeg lett. Andre har klart det før. Da klarer ihvertfall jeg det. I'm the fu&/(% CAKEBOSS! I can do it! Just do it. Ikke stress. Ta den tiden det trenger. Dette blir bra." Og jeg holder på med vinduene åpne. Naboene mine må lure...




Det gjør vondt i hjertet mitt at noens kal spise disse. Jeg er glad det ikke blir meg.




Søk i denne bloggen