21. feb. 2010

Biopeis

Jeg har det med å starte i feil ende... I leiligheten finnes det ikke pipe. Dermed har jeg sett meg tvunget til å se på alternative løsninger for oppvarming og peiskos. På http://www.miljoepeis.no/ eller på http://www.biopeis.no/ har jeg funnet noen kjempefine alternativer som bruker bioetanol som brennstoff.

De er dyre i drift og jeg er usikker på om de er så veldig barnevennlige, men jeg har funnet noen som bare har et helt utrolig lekkert design som jeg bare ha (denne eller tilsvarende):

Jeg lurer forresten også på hvor jeg kan få tak i slike stoler og de kvadratiske potteskjulerene. Får også veldig lyst til å bygge en trapp i stua mi tilsvarende den på bildet. Den kan jo være fin å klatre i eller bare sitte i.. eller bruke som alternativ til bokhylle. Haha. Jeg mente ikke det seriøst altså.

Jeg simpelthen digger denne peisen. Brenntiden er 5,5 timer på full styrke eller 11 timer på halv styrke. Det tilsvarer... Oh shit!! Henrik tok akkurat en KJEMPESTOR bit av brunosten. Der fikk jeg igjen for å ha glemt å rydde den bort!! Sukk *^_^* Jeg har forresten klippet ham for første gang, så nå har han hanekam. Ordentlig tøffing ble han!

Uansett. Jeg er litt usikker på hvor mye det er i en dunk med bioetanol, så jeg er litt usikker på hvor mye en slik peis vil koste i drift. Jeg får undersøke litt nærmere. De varmer visst veldig bra, så for meg er dette et fullgodt alternativ til gass eller ved.

1 kommentar:

  1. Jeg kjøpte min biopeis hos Miljøpeis på Olaf Ryes plass i Oslo. Veldig godt fornøyd med både produkt og service!

    SvarSlett

Søk i denne bloggen