
Jeg husker fortsatt på bursdagen til farmor. Da hadde jeg laget pusekatt-kake. Alle gjestene forsynte seg pent og pyntelig. De startet med bakbena, så halen, så delvis litt og litt av kroppen. Men så kom plutselig den ene fetteren min og skulle forsyne seg. Han hugde til skrått over nakken på den og moste hodet av og ned på fatet. Der kappet han til, som om han stod der og kløyvet ved med en øks. Det var enda mer hardhendt enn jeg klarer å visualisere med ord! Jeg, stakkars, fikk jo med meg det hele og var helt forferdet! Heldigvis gikk det over etter kort tid, men det er ingen overdrivelse når jeg sier at det stakk i hjertet mitt.
Over til Thomas toget-kaken igjen. Henrik, sønnen min på 21 måneder, ble veldig begeistret da han stod opp i morges og fikk se kaken. "Thomas" sa han sååå fornøyd vettu! Og "kake". Han skjønte faktisk at det var en kake! Haha. Og så satte han seg på en stol inntil bordet, la hodet ned på bordet mens han kikket på kaken, og så sa han "Hei Timmy!" (Det går "Sauen Timmy" på barne-tv). Han fikk imidlertid ikke noen smaksprøve. Jeg satte den høyt opp på kjøkkenbenken, og da sa Henrik "rydde vekk". Da humret jeg og svarte, "ja, rydde vekk".
Okay. Over til fremgangsmåten, dersom-atte-hvis-om-atte noen skulle være interessert i den. Ikke det at jeg tror denne bloggen er så veldig populær. Det kan den umulig være, for jeg er dessverre sjelden inne og blogger om dagen.
1. Bak en vanslig sjokoladekake med glasur. Frys den ned. Ta kaken ut og skjær av kantene slik at den blir firkantet. (For de som er så heldige at de har en firkantet form kan man selvfølgelig gjerne bruke denne). Skjær firkanten i to like store deler og plasser den ene delen oppå den andre.
2. Finn frem marsipan, fondant i ønskede farger, samt et brett til å sette kaken på.


Dermed begynte jeg å skjære ut en togform av kaken. Jeg brukte en skarp lang kniv og en liten "spikke"kniv. Og så har jeg en skål med sjokoladeglasur stående ved siden av meg hele tiden slik at jeg kan "lime på" løse deler og "sparkle" små sprekker og hull. Det begynenr å se ut som et tog allerede!! Hurra!!

6. Deretter la jeg togskinner og formet noen sauer av marsipan før jeg hentet Thomas ut av fryseren igjen. Jeg smurte togkaken inn med sjokoladeglasur over det hele og trakk den i blått trekk. Jeg hadde toget på et eget fat mens jeg dekket den slik at jeg ikke skulle få kakesmuler utover pyntefatet. Ansiktet modellerte jeg i marsipan og farget kinnene lyserosa med pulverfarge. Det viste seg å være veldig vanskelig å modellere noe som så ut som Thomas toget sitt ansikt, men det fikk bli som det ble.

8. Etter hvert begynte kaken å ta form og detaljene å komme på plass, så her er noen shots fra ulike vinkler;

5. Utskjæringen har gjort at kaken har blitt litt myk i kantene, så jeg setter den kort inn i fryseren igjen mens jeg lager kakebrettet. Denne gangen brukte jeg grønn marsipan som gress og en grå/beige farge som grus der hvor togskinnene skal gå. Jeg brukte en preger for "cobblestone"/steinvegg for å få til mønsteret. For de som ikke har en slik preger kan man enkelt lage et slikt mønster ved å forme papir til hylser i ulik størrelse og feste de sammen med teip. Deretter stikker man hylsene ned i marsipanen, en og en "stein" av gangen. Det er så enkelt atte! :D


7. Da Thomas ble plassert på kakebrettet var det en del detaljer som gjenstod, så da var det bare å kjevle, skjære ut og lime på de delene som manglet. Enkelte detaljer MÅ man velge bort skal man komme i mål, men jeg tror ikke det er noe noen tenker noe særlig på. Det viktigste er at man ser hva kaken skal forestille og at den smaker godt, tror jeg.

8. Etter hvert begynte kaken å ta form og detaljene å komme på plass, så her er noen shots fra ulike vinkler;
Jeg forsøkte å skyggelegge bokstavene med gelè. Det anbefales IKKE ^_^ Resultatet ble ikke helt bra, men da var det allerede for sent å få gjort noe med. Forresten.. til Halloween-kaker kan jeg muligens anbefale det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar