5. jul. 2009

Bamsekake


Jeg skulle egentlig lage "how 2" på bamsekaken jeg lagde til Henriks familiebursdag, men jeg glemte å ta bilder underveis.. Så dumt. Det ringte på døren da jeg var midt i bakingen, så jeg ble litt distrahert. Jeg greide nemlig å rygge over vognen til Henrik tidligere på dagen, så naboen ringte på for å tilby sin hjelpende hånd og verktøy. Det kunne vi jo ikke si nei til.

Knut, som han heter, må jo begynne å lure. Dette er andre gangen jeg åpner ytterdøra med et konsentrert blikk og kniv i hånden. Jeg lot Knut få slippe inn en liten tur for å hilse på Henrik. Han er så glad i barn. Men jeg hadde stått og "spikket" bamsekake i en halv time allerede, og hadde forflyttet meg utover på gulvet fra arbeidsbordet, meter for meter, mens avfallet lå etter meg som en sti... så han må jo ha begynt å lure. Jeg baker kaker med hele meg og hele huset. Det er gøy så lenge det varer... men så kommer opprydningen etterpå. Ahhrg. Ikke like morsomt.

Jeg legger ut det jeg har så langt ihvertfall, så får jeg heller bare lage en "how 2" på den senere når jeg får anledning. Fikk masse skryt av den på Festkaker.no. Moro det ;) Hihi.





























Okay. Her begynner -how 2 -en".. det jeg har av den ihvertfall. Jeg lagde denne pynten på forhånd av mmf og lot den stå noen dager for at den skulle bli stiv:

Sommerfuglene er stukket ut med sommerfugl-utstikkersettet og håndmalt med dust colors og sprayet med pearl spray. Fyllet til ører og ben er utkjevlet mmf som er pyntet med forskjellige blomster og stjerner. Sløyfen er laget ved å kjevle tynne hvite og blå strimler inn i et stykke mmf. Øynene er brun mmf og så har jeg tegnet på det svarte med spiselig tusj. Det samme med stingene på foret til føttene og på hjertene. Det er også spiselig tusj. Sikkerhetsnålen er håndlaget og sprayet med pearl spray.

Deretter lagde jeg to runde sjokoladekaker med glasur som jeg delte inn i stykker som skulle brukes til å skjære ut bamsen fra og la de i fryseren. Det er her jeg mangler bilder. det er veldig vanskelig å forklare hvordan jeg delte inn kakene. Men her er det bare å bruke fantasien og ha tro på seg selv. Kakene er mye lettere å skjære i hvis de er halvfrosne. Jeg fant frem mmf og begynte å lage et cakeboard. De engelske uttrykkene er så mye bedre å bruke synes jeg.
Jeg kjvlet ut mmf og dekket et cakeboard. Deretter skar jeg av det overflødige med cutting wheel (kan også bruke pizzahjulet til dette. Jeg festet deretter et blått silkebånd rundt brettet med spiselig lim og brukte en bamseform fra Ikea til å lage bamsemønster rundt omkring på brettet. For å få frem litt flere artige detaljer valgte jeg å bruke små stjerner og bier (fra sommerfugl-utstikker settet) innimellom bamsene. til slutt penslet jeg det med blå dust color for å få frem detaljene.



Jeg dekket deretter brettet delvis med matpapir (med unntak av et lite stykke på midten hvor jeg skulle plassere bamsekroppen.)

Kakene ble tatt ut av fryseren. Av den ene store delen (ca. 1/2 kake) skar jeg ut kroppen og plasserte denne midt på kakebrettet -se der, jeg liker plutselig det norske uttrykket.. godt jeg får bestemt meg O_o. Deretter skar jeg ut hodet av den andre store delen (ca. 1/2 kake). Jeg lagde en bolle med hvit sjokoladesmørkrem og farget den i svak brunfarge ved hjelp av litt kaffe. Snutepartiet ble festet på ved hjelp av smørkrem. Hodet plasseres deretter oppå kroppen og festes ved hjelp av smørkrem og "dowel sticks" eller grillspyd i tre fra Price Club som er mye enklere å få tak i ;) Stikk to-tre pinner ned igjennom hodet og kroppen på bamsen.

Ørene skjæres ut og settes på. Deretter skjæres armer, labber, ben og føtter ut av resten av kaken. Fyllet i ører og ben festes ved hjelp av smørkrem. Deretter smøres resten av kremen utover hele bamsen mens man lager den fluffy ved hjelp av en t-skje som man tapper lett ned i kremen. Til slutt plasseres sløyfe, snute og øyne. Om man vil kan man blande litt rosafarge i restene av smørkremen og gi den litt farge i kinnene, evnt. øyenbryn. Det er faktisk ikke så vanskelig som det ser ut som.

Hvis du har tenkt til å prøve deg; Bruk tiden til hjelp, ha det gøy og ha tro på at du også greier det! Lykke til!

3 kommentarer:

  1. For noen helt fantastiske kaker du lager! Mektig imponert. Mye finere enn noe annet jeg har sett.
    Tessinger

    SvarSlett
  2. Hehe, nå har jeg hatt noen artige minutter med å lese beskrivelser (du skriver urtolig artig, hehe)og å se på noen helt fantastiske bilder av kakeene, dette kan du virkelig :))
    Tror jeg skal legge deg til i blogglisten min så jeg kan holde meg oppdatert på hva du lager, hvis det er greit for deg?
    Hva tar du for kaker da? Å skulle du komme på en genial konfkake så må du si i fra.

    Hilsen nina :)
    ps: velkommen til WJ :)

    SvarSlett

Søk i denne bloggen