20. sep. 2009

"Helenes bamsekake"


Her kommer den etterlengtede "How 2"-en på bamsekaken. Eller... det er vel ikke så mange som leser denne bloggen ettersom den ikke er så ofte oppdatert eller dreier seg om å redde store deler av verdens fattige befolkning, men her kommer den likevel :)


Bak først 2 stk standard sjokoladekaker med smørkrem, men bruk all kremen i to lag inni heller enn utenpå kaken. Hver av kakene skal tilberedes på følgende måte:


1. Skjær kaken i fire like store deler: 2. Sett to av delene på langs og løft lokket av en tredje del:

3. Smør krem på undersiden av den ene delen og sett den tredje delen på plass mellom de to som står på langs. Tett hullene med smørkrem og pakk den raskt inn i plast slik at formen holder seg. Dette skal bli bamsens kropp. Når det samme gjøres med den andre kaken blir det hodet.


4. Den fjerde kakedelen pakkes inn. Den skal brukes til armer og ben (fra kake nr. 2 brukes denne delen til å lage labber og poter). Det lille lokket pakkes også inn. Det skal brukes til ører. Når alt er pakket i plass legges alt i fryseren til det er halvfrossent. Det kan være lurt å lage all pynt på forhånd, enten av marsipan eller mmf, så slipper man å stresse med det når kaken skal settes sammen.5. Når delene er tatt ut av fryseren skjæres hodet ut av en del. Spikk med kniv til ønsket fasong. Kroppen må også formes litt før hodet kan plasseres oppå. Lag en dobbel porsjon smørkrem som skal brukes til pels og ”lim”. Av den ene kakedelen som er igjen (1/4 kake) skjæres fire like kakestykker som skal brukes til ben og armer.


6. Kakestykkene limes fast med smørkrem etter de er formet litt rundere i kantene. Av det som er igjen av kake formes labber, poter, en liten haletipp og neseområde.
7. Smør et relativt tykt lag krem utover kaken med en kniv og bruk en liten skje til å lage fluffy pels. Lim detaljene på før du tar på resten av pelsen, da vil det se mest naturlig ut og du vil få dekket kantene skikkelig. Lykke til! Mvh. Helene1 kommentar:

  1. Jeg skjønner hvorfor jeg driver med kort og Scrapping, for dette hadde jeg ikke klart...eller hatt tolmodighet til å prøve en gang, all ære til deg og dine fantastiske kunstverk :) Hele konfirmasjonslaget sto beundrende å så på kakebordet i en evighet og Martine måtte snu seg til høyre og venstre i det hun kuttet av den første biten blitzene haglet, hehe...

    SvarSlett

Søk i denne bloggen