21. sep. 2009

Sjørøverskute

Nicolai, sønnen til ei venninne fra ungdomsskolen, fylte 5 og har sjørøverdilla. Det endte i denne kaken:


Hørte at gutten ble strålende fornøyd og at kaken heldigvis også smakte. Ingen ting er bedre enn å glede et barn! Så jeg er veldig glad kaken falt i smak. Her er "oppskriften" for de som er interessert i å prøve seg ;)

Bak én stk. vanlig rund sjokoladekake. Legg smørkrem i to lag og spar noe av kremen til liming. Det beste er om kaken legges i fyseren en kort tid før man begynner å skjære i den. Del kaken som følger:


Grav et hull i gulvet på båten og gjem en hemmelig skatt inni som dekkes med kakerester og smørkrem.


Bruk de to små delene til å bygge opp frontpartiet. Skjær i passe størrelse og fest med smørkrem.


Kaken blir dermed seende omtrent slik ut:


Bruk den delen som er igjen til å opphøye båtens bakparti. Skjær til en passende del.


Dekk deretter hele båten med et lag med smørkrem. Fest ferdige strimler mmf eller marsipan (kan også være farget) over hele båten i den retningen du ønsker at treverket skal gå. Det er naturlig å legge de horisontalt på båtens utside, men hvordan man ønsker at dekket skal være velger man helt selv. Eventuelle kanoner og annet rekkverk el.l. kan også festes nå. Kaken ser nå omtrent slik ut:


Kaken males i ønsket farge. Jeg valgte å bruke dustcolour eller pulverfarge sammen med vann i fargene Chestnut (utsiden av båten) og Bulrush (dekket). Disse håndmales på med en passe tykk pensel. Bruk rikelig med farge. Ønskede detaljer limes også på.


Til slutt festes seilene (som kan personifiseres ved eks. å skrive ut et bilde av bursdagsbarnet), kakebrettet pyntes med farget hvit sjokolade eller mmf, båten pyntes med godteri og vi er klare til å seile ut for å røve gull!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen