2. sep. 2012

Engelsk Staffordshire sjokoladekake

 
Den første hundekaken jeg har laget noen sinne. Se så søt!!!! Jeg er så glad for at det ble bra til slutt og at jeg kan levere fra meg noe jeg er fornøyd med. Jeg hadde så sinnsykt prestasjonsangst før jeg lagde denne kaken. Jeg hadde så veldig lite tro på meg selv, veldig lite lyst til å lage kaken og jeg følte at oppdragsgiveren hadde skyhøye forventninger til meg. Jeg baker kaker, liksom. Jeg er ingen tryllekunstner. Jeg grudde meg faktisk så mye til å lage denne kaken at jeg klarte å mane frem sykdom uken før jeg skulle lage den slik at jeg kunne komme med unnskyldningen om at "Beklager jeg er syk. Jeg kan dessverre ikke lage kaken til dere når formen er så dårlig." Likevel bestemte jeg meg for at jeg skulle få det til, og resultatet ble ikke så verst som jeg skulle ha det til:


Sjelden har jeg liret av meg så mye rart om en oppdragsgiver mens jeg har holdt på på kjøkkenet: "Dette er noen syke mennesker altså, som tror jeg får til dette her.", "Hva er det de tenkte med da de spurte meg om dette her?", "Disse menneskene kan ikke være riktig kloke i hodet." Det gikk i mye av de samme strofene. Det tok ikke lang tid før jeg var i siget og begynte å synes at det var gøy.

Dette er den første jeg lagde:Artig at de bestilte to, for da fikk jeg jo en og øve meg på først. Dette er den andre jeg lagde:


Se, så skjønn. Den er jo til å spise opp (ha-ha). Jeg skulle hatt noen små følehorn og satt på. Det hadde gjort prikken over i'en. Og kanskje et halsbånd og noen hundeleker. Dessverre fikk hverken plass eller tid til det da jeg holdt på ut i de sene nattetimer. 


Takk Marianne og Glenn, for oppdraget. Det var kjempeutfordrende og gøy. Etter hvert som jeg holdt på koste jeg meg så mye og humret og lo for meg selv. Innimellom måtte jeg ta en liten peptalk med meg selv også: "Dette klarer jeg lett. Andre har klart det før. Da klarer ihvertfall jeg det. I'm the fu&/(% CAKEBOSS! I can do it! Just do it. Ikke stress. Ta den tiden det trenger. Dette blir bra." Og jeg holder på med vinduene åpne. Naboene mine må lure...
Det gjør vondt i hjertet mitt at noens kal spise disse. Jeg er glad det ikke blir meg.
2 kommentarer:

  1. WWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWW, utrolig arbeide du har lagt ned i disse !!! Fantastisk flotte, tror nok jeg også har sagt det samme til meg selv om jeg skulle laget denne kaken. Glad jeg slipper slike bestillinger, hadde glatt sagt nei <3

    SvarSlett

Søk i denne bloggen