19. sep. 2010

Do you feel lucky?


Jeg har visst alltid hatt flaks. Husker spesielt en anledning i femte klasse på barneskolen. Læreren skulle lodde ut en kasse med brus. Noen i klassen stønnet: "Duh.. det er jo ingen vits. Det er Helene som vinner uansett!". Læreren trakk et tilfeldig navn ut av de 25 elevene som gikk i klassen, skvatt litt til og sa "ja, der står det Helene!". Jeg bet meg merke i den kommentaren som kom fra klassen. Det var da jeg innså at ja, kanskje jeg er heldig. Kanskje jeg har flaks i høyere grad enn andre?


For ganske nøyaktig to år siden så jeg en film som heter "The Secret". Den handler om en lov som heter the law of attraction eller kort oppsummert om å tenke positivt for å tiltrekke seg positive mennesker og hendelser. Jeg så den på jobb som en motivasjonsfilm og på vei hjem fra jobben den dagen hørte jeg på en konkurranse på radioen. Jeg fulgte de fire stegene tiltrekningsloven og tenkte at denne konkurransen skal jeg vinne. De ropte opp navnet på vinneren: og det var meg! Trukket ut blant syv hundre tilfeldige. Jeg vant et gavekort på 3000kr fra Norgescatering (forresten er jeg ikke fornøyd med hverken service, maten eller kakene som ble levert). Hurra, tenkte jeg. Det er faktisk ikke ofte man vinner noe ordentlig, men det er gøy! Jeg satt fortsatt i bilen, svitsjet radiokanal, og der pågikk en annen konkurranse. Det var snakk om VIP billetter til åpningen av et nytt utested. Fillepremie i forhold, men jeg tenkte nå vinner jeg sikkert her også, sendte inn en tekstmelding og senere på kvelden ringte de meg og fortalte at jeg hadde vunnet. Live på radioen brølte jeg: Tuller du? Jeg vant jo nettopp på den andre radiokanalen også!! Der vant jeg gavekort og bla bla bla bla bla! Nå følte jeg virkelig at jeg var i en god steam. Jeg sprang bort på Spar, som lå et steinkast unna firemannsboligen jeg bodde i på den tiden mens jeg tenkte alle gode ting er tre. Jeg løp hjem igjen med flaxloddet i hånda, sparket av meg skoene og satte meg ned ved bordet og skrapte: Jeg trodde ikke mine egne øyne.. Jeg hadde vunnet svimlende 100.000kr!!!!!!! Adrenalinet steg i meg, jeg spratt i været, raste ut døra, ned i underetasjen og banket på døra til naboen. De rakk ikke engang å åpne døren før jeg stormet inn i leiligheten deres (der de satt med gjester på besøk), hoppet opp i taket og brølte "JEG HAR VUNNET HUNDRE TUSEN! JEG HAR VUNNET HUNDRE TUSEN!!!!" Linn, nabojenta, tok loddet, satte seg ned i sofaen og utbrøt: "Du har ikke vunnet hundre tusen." Hehe.. Jeg hadde visst sett litt feil. Så jeg stakk opp igjen til meg selv med halen mellom bena mens jeg humret og lo av meg selv.


Siden den gang har jeg fått barn, flyttet og byttet jobb. I min nye jobb må vi skifte ut passordet på laptopene våre en gang i måneden. Det er like morsomt å finne nytt passord hver gang. Forrige måned var passordet tinnsoldat -da det var det første som poppet opp i hodet mitt da jeg skulle bestemme det nye passordet. Jeg fant imidlertid raskt ut at det var et svært upraktisk passord da det tok lang tid å skrive det inn for å få logget meg på hver morgen og flere ganger om dagen, derfor bestemte jeg meg for å velge et kortere passord denne måneden. Jeg arbeider i salg og det er for meg viktig å vinne nye avtaler og gjore det bra, derfor bestemte jeg meg (for omtrent en måned siden) å endre passordet mitt til vinner. Slik kan jeg hver dag minne meg selv på at jeg er flink og at jeg er en vinner. Det er positivt ladet. Det var tankegangen bak det. Det morsomme var imidlertid at jeg noen dager etterpå var på butikken for å handle tamponger. Jeg liker Ob (hvorfor kommer ikke de i tampax-versjon?). Denne gangen la jeg merke til Libresse design?tamponger som stod plassert rett ved siden av Ob. De hadde like fin blå farge, men den ene pakken hadde fine striper i ulike blånøyanser. I tillegg var det en liten merkelapp hvor det stod Vinn en iPhone. Nå skal det sies at jeg egentlig er litt motstander av å prøve nye produkter da jeg som regel blir skuffet og finner tilbake til gamle vaner og mønstre igjen, men jeg kikket ned på prisen og så at den var nøyaktig den samme. eresulterte i at jeg kjøpte én pakke Ob og én pakke Libresse. Vel hjemme foldet jeg ut den lille etiketten og leste at de skulle dele ut 50 iPhones og at konkurransen gjaldt en eller annen gang midt i sommerferien. Jeg ble egentlig litt snurt ettersom konkurransen var grunnen til at jeg kjøpte Libressepakken i utgangspunktet (selv om jeg vet at konkurransen ikke var kjøpspliktig). Likevel, da jeg satt meg på toalettet og åpnet den stygge esken først (jeg skulle spare den fine med striper) strålte den lyserosa fargen mot meg da jeg tok ut den første tampongen. Jeg dro opp en liten kupong hvor det stod Gratulerer! Endelig er du den heldige vinner av en iPhone. Yes!! Jeg vant likevel, sendte inn lappen og fikk en sms om at jeg skulle få telefonen tilsendt i posten i løpet av en uke. Senere samme dag ringte de fra Østlandets blad og sa at Henrik og jeg hadde vunnet billetter til Dyrene i hakkebakkeskogen barneteater. Dagen etter ringte de og sa at vi hadde vunnet gratis mat og drikke på Egon etter forestillingen. Fantastisk morsomt å være med på -selv for Henrik som bare er to år. Det skal vi helt klart gjøre mer! Det blir nok Jul i skomakergata neste.


Så en uke senere kjørte jeg forbi en tippekiosk på vei hjem fra jobb. Jeg spiller aldri på noen ting regelmessig. Jeg tror på flaks i øyeblikket, en feeling eller hunch -intuisjon heter det på norsk. Denne dagen fikk jeg (ikke fordi jeg så en reklameplakat) en god følelse om at jeg skulle vinne hvis jeg kjøpte ldd nå. Umiddelbart tenkte jeg på bilflax da jeg kjører en haug av en bil -MEN DEN GÅR BEDRE ENN EN BAUME & MERCIER KLOKKE! men på kiosken kunne de meddele at alle Volvoene var delt ut, så de resterende loddene var blitt trukket tilbake. Det fantes ikke bilflax lenger. Å nei så leit, tenkte jeg. Jeg fikk likevel en følelse av at det skulle være gevinst på det ene flaxloddet, så jeg kjøpte det i tillegg til noe annet nytt som var kommet. Jeg vant to ganger på samme lodd (2x25kr) på det loddet jeg intuitivt valgte -og tapte 50kr på det nye loddet jeg prøvde (som jeg sa tidligere; jeg blir som regel skuffet når jeg prøver nye produkter og faller alltid tilbake på de samme gode gamle). Totalt sett tapte jeg 25kr, men gleden over å ha vunnet på å følge instinktet mitt gav meg noe så positivt at jeg synes den følelsen var verdt å betale 25kr for. Det morsomme er imidlertid at jeg her, på fredag fikk den samme følelsen. Denne gangen følte jeg at jeg virkelig skulle vinne stort når jeg kjørte nedover mot den samme kiosken på vei hjem fra jobb. Jeg var egentlig på vei i et kundebesøk, så jeg slo ikke engang av motoren der jeg løp inn og byttet vinnerloddet i to nye flaxlodd. Jeg satte meg i bilen og stresset av gårde. Jeg skrapte og skrapte og skrapte: NEI! Ikke en mill, ikke hundre tusen.. lete, lete, lete.. 25 kr der og 50 kr der. Jeg vant på begge loddene!! HURRA!!
Jeg lurer på hvilket passord jeg skal velge for neste måned?

1 kommentar:

  1. Er julen Night Club Hendelser virkelig kjempeflott, jeg liker disseevent og nyte det mye ...


    Norske julen Nattklubb Hendelser

    SvarSlett

Søk i denne bloggen