3. jun. 2013

Konfirmasjonskake til jente med rosa detaljer

Konfirmasjonskake til jente
Konfirmasjonskake med stor rose og sløyfe

Det er en liten stund siden nå, men jeg laget denne konfirmasjonskaken med rosa sløyfe og en stor rose på toppen. Jeg fikk dessverre bare tatt bilder av den med mobilkamera. Det er en sjokoladekake med smørkrem -favorittoppskriften, som er enkel å arbeide med og som holder seg saftig i mange dager. Barnevennlig, men også en saftig godbit til den voksne sjokoholiker.

Konfirmasjonskake til jente
Konfirmasjonskake med smeltet sjokolade påført med stensil, rosa sløyfe og stor rosa rose
Det ser kanskje enkelt ut (det var ihvertfall det jeg tenkte da jeg så på bilder av kaker med sløyfer på), men det å lage sløyfer i marsipan er krevende arbeid altså. Det skal mye til for å få et vakkert resultat. Jeg plundret en god del for å få den til og for å få den til å sitte pent på kaken.

Konfirmasjonskake til jente
Stoooor rosa marsipanrose
Jeg påførte den smeltede sjokoladen på, som jeg hadde tilsatt litt rød pastafarge i, mens den fremdeles var for varm, så jeg klarte ikke å få det jevne resultatet jeg var på jakt etter. Når man skal påføre sjokolade på et stensilark er det veldig viktig at man lar sjokoladen avkjøles en god stund før påføring. Bit deg merke i det dersom du skal prøve selv ;) Forhåpentligvis husker jeg det til neste gang. Håper konfirmanten var fornøyd og at kaken smakte. Gratulerer med konfirmasjonsdagen som var!

Konfirmasjonskaken sett fra siden

1 kommentar:

  1. Herlig! =)

    Et alternativ til stensilen er å bruke feks royal icing isteden, det bruker gjerne jeg, da slipper du hele trøbbelet med varmen på sjokoladen. =) Men veldig lekkert, og DEILIG med sjokolade da! =)

    Er du forresten på instagram? =)

    SvarSlett

Søk i denne bloggen