3. jun. 2013

Romantisk bryllupskake med lilla roser

Romantisk bryllupskake
Romantiske detaljer på helgens bryllupskake
Tiden i Det Lille Bakeriets base på Kolbotn i Akershus har ikke akkurat stått stille i det siste. Jeg har hatt mye å gjøre, både på jobb, privat, som styreleder og kakebaker. Denne helgen og forrige uke har vært fylt til randen med planlegging av bryllupskake.

Øvre del av romantisk bryllupskake
Paul Arne og Stine Camilla ønsket en romantisk bryllupskake med lilla roser og små blomster for å matche bryllupsinvitasjonene. De hadde heller ikke kjøpt figur til toppen av kaken og ønsket noe annerledes. De ønsket også et bånd på kaken hvor det skulle stå "størst av alt er kjærligheten". Det hadde nemlig stått på baksiden av invitasjonene. Jeg lagde et bånd med skriften og et bånd med bryllupsdatoen, og et med navnene deres på. Det med navn plasserte jeg på toppen av kaken.

Toppen er forøvrig en Tropisk Aroma; perfekt til bryllupskake, spør du meg. Nydelig kryddersmak, mektig konfektaktig, ekstremt holdbar og enkel å sette sammen, og frakte. Samtidig ser den delikat ut på innsiden. Denne hadde tre lag med vaniljedelen og to lag med sjokoladedelen. Smørkremen mellom hvert lag sprøytet jeg på med en sprøytepose for å få jevn fordeling av fyllet.
Midten av kaken: Lilla roser, hvite små blomster, blonder og sløyfebånd.
Den midterste delen av kaken er en vanilje og appelsinkake med trøffelkrem. Appelsinkaken smaker helt nydelig og trøffelkremen himmelsk. Trøffelkremen er det egentlig litt uheldig å benytte i så høye kaker, så det var vanskelig å få et pent resultat.
Romantisk Bryllupskake
Nederste del av romantisk bryllupskake
Marsipanrosene på bryllupskaken ble laget noen dager i forveien for at de skulle bli faste og bevare formen. Rosene kunne vært festet med royal icing, men til denne benyttet jeg små tannpirkere som jeg stakk inn i rosene og deretter festet til bryllupskaken for at de skulle sitte. Kaken skulle fraktes i nærmere to timer. Jeg er glad det ikke var jeg som skulle frakte den. Da ville jeg nok heller ha valgt å sette den sammen på stedet. Jeg fikk forresten melding om at kaken kom trygt frem. Det var godt å høre, for jeg var jo nesten på gråten da jeg satte kaken i kjøleskapet og tenkte på den stakkaren som skulle kjøre med kake på 50cm i bil en varm sommerdag i mai/juni.


 Det nederste laget av bryllupskaken var en ganske enkel sjokoladekake, men som smaker knallgodt.

Romantisk bryllupskake
Personlige detaljer på bryllupskaken
Under er et bilde jeg tok med mobilkamera hvor brudeparets navn kommer tydeligere frem på topp-banneren.

Romantisk bryllupskake
Topp-banner med brudeparets navn
Den nederste delen av bryllupskaken med båndet med påskriften "størst av alt er kjærligheten":

Størst av alt er kjærligheten

Og til slutt et close-up photo av kakebrettet og den nederste delen av bryllupskaken. Dette var jo det første jeg lagde og et godt fundament for det som skulle komme oppå. Se på de vakre blondene. All pynt er spiselig med unntak av dette blondebåndet. Det kunne like gjerne vært av marsipan, men det får bli en annen gang.
kakefat bryllupskake
Kakefat til bryllupskake

Jeg håper brudeparet ble fornøyde. Avslutter dette innlegget med et bilde (fra uvasket kjøkkenbenk) med filter på tatt med mobilkamera for ekstra stemning.
Romantisk bryllupskake med lilla marsipanroser
Romantisk bryllupskake

2 kommentarer:

  1. Nydelig! Elsker at du har lagt ut så mange kaker, kjempekos å se! =)

    Fantastisk konstruksjon på denne kaka, elsker ulik høyde på de ulike etasjene - denne var perfekt! =)

    SvarSlett
  2. hei lurer på om du har anledning til å lage en akkurat lik kake hvis en bestiller? og hvis ja hvor mye koster kaken?

    SvarSlett

Søk i denne bloggen