22. aug. 2010

Toetasjes konfirmasjonskakemed bringebærmousse og bringebær i to lag, valnøttkrem i ett og banankrem i et annet. Jeg brukte i tillegg hvit sjokoladesmørkrem som dik for å holde fyllet inne i kaken slik at jeg skulle unngå at fyllet reagerte med marsipanen. Den ble mighty goOOdy! Dette første bildet er et "mobile upload" ettersom fargen på bildene jeg tok med kameraet mitt ble så blasse. Det skyldes vel at jeg tok bildene sendt på kvelden, var sliten, brukte blits og hadde dårlig kontrastbakgrunn. Jeg er kjempefornøyd med hvordan denne kaken ble. Jeg hadde raskt tenkt ut hovedtrekkene på kaken; fargene og mønsteret på de to kakene, men blomstene og bladene ble improvisert på plass mot slutten. Den ble ren og enkel i uttrykket. Bladene ble stukket ut med utstikker og preget med en "veiner". Jeg synes de ser så levende ut der de er tilfeldig palssert noen få steder på det øverste laget, akkurat som de har drysset ned fra et tre. Passende nå som vi går mot høsten.

Personlig synes jeg vel egentlig at vaniljekrem er bedre enn banankrem. Da mener jeg gul vaniljekrem fra Piano blandet med Tine pisket kremfløte. Likevel kan dette være skummelt å bruke etetrsom vaniljekremen enkelt kan reagere med marsipantrekket slik at maripanen smelter. Valnøttkrem er også kjempegodt.


Noen små tips:  • Pisk alltid krem som skal brukes til kaker med melis i stedenfor sukker. Dette gir en fastere konsistens bedre tilpasset kaker.

  • Kremkaker er best om de tilberedes dagen i forveien. Da rekker sukkerbrødet å trekke til seg fukt; herav navnet bløtkake.

  • Kremkaker bør egentlig alltid oppbevares kjølig (kjølerom eller nederst i kjøleskap). Da smaker de best -synes jeg.

  • Pynting av kremkaker bør alltid gjøres samme dag som kaken skal serveres. Dette avhenger også av vanskelighetsgrad og mengde pynt.

  • Tykt marsipanlokk gir plettfritt resultat. Personlig synes jeg at jo tynnere marsipan, dess bedre smak.

2 kommentarer:

Søk i denne bloggen