5. aug. 2012

Creating Orchids of Sweet Sugar

Å lage sukkerorkideer er som tidligere nevnt tidkrevende arbeid. Det enkleste er å fordele arbeidet over flere dager for å få et godt resultat. Her skal jeg vise dere hvordan jeg har laget disse orkideene.

 

Til å lage disse har jeg brukt et orkidéutstikkersett og en del fra et peonutstikkersett. Jeg bruker blomstepasta til å lage disse da den stivner relativt fort og er enkel å arbeide med. Det første jeg gjør er å stikke ut en slik del som jeg gjør flat og litt rufflete (jeg har ikke noe bedre ord) i kantene. Det beste er å legge delen på en myk svamp og buke balltool. Jeg har ingen av delene, så jeg har lagt den i hånden og brukt baksiden av en pensel. 
 

Den blir seende omtrent slik ut. Dersom du klarer å gjøre den enda mer rufflete i kantene er det bare fint!
Deretter ruller jeg ut en liten gul pølse som jeg legge rpåmidten og klemme litt flat så den sitter fast. Deretter lager jeg et mønste rmed baksiden av en kniv.


Deretter ruller jeg ut en liten fiolett pølse som jeg stikker på en stålvaier. På tuppen setter jeg en liten hvit klump. Bruker kniven til ålage en liten strek på denne også.

 

Deretter legger jeg den fiolette delen oppå den gule delen, bretter den hvite kanten rundt og pakker det inn slik at det blir seende omtrent slik ut (dålig bilde, men sånn blir det innimellom når man bruker mobilkamera):

 

Det beste er å legge denne delen til tørktil dagen etter. Når denne delen har tørket bruker jeg orkidéutstikkersettet til å trykke ut de resterende delene. Disse kan fint skkjæres ut for hånd også. Det er bare å tegne en mal på et stykke papp og skjære med kniv eller cutting wheel rundt kanten. Jeg bruker baksiden av en skje til å forme bladene noe og for å gjøre de litt lengre. Ekstra fint blir det dersom man er så heldig å ha en orkidé-preger.


På baksiden fester jeg en ekstra liten klump med sukkepasta som skal hjelpe til å styrke den delen av blomsten hvor resten av bladene skal festes; slik: 

 

Deretter legger jeg denne elen av blomsten  på en liten skål som jeg har laget av sølvpapir. Deretter bøyer jeg kantene forsiktig utover.

 

Det orkidéutstikker-settet jeg bruker er egentlig til en annen type orkidé enn denne, så jeg gjør litt om på delene jeg stikker ut for å få det ønskede resultatet. Da blir de neste kronbladene omtrent slik etter at jeg har pyntet litt på de ved hjelp av baksiden av en skje:

 

Jeg bruker litt vann til å feste bladene på den delen av blomsten som er ferdig og til slutt stikker jeg stålvaieren med den tørkede delen av blomsten igjennom midten av blomsten og sølvpapiret, klemmer og former litt til.


Til slutt plasserer jeg blomstene i tomflasker mens de får en dag eller to til å tørke. Dermed er blomstene klare til å males.

 

Slik ble de seende ut ferdig malt:

 

 

3 kommentarer:

  1. Flinka!! De blir NYDELIGE!! =)

    Mhmmm, tar tiiiid!

    Gleder meg til å se kaka..!! =)

    SvarSlett

Søk i denne bloggen