16. aug. 2012

Beste middagsrett EVER!

 

Fylt indrefilet av svin med fløtegratinerte rotgrønnsaker. Jummy! Det synes nesten ikke på bildet, men jeg har forresten en gjennomsiktig skjærefjøl under filéten, i tilfelle flere enn meg selv lurte.

Ingredienser
4 poteter
1 kålrabi
4 gulrøtter
1 rødløk
1 basilikumplante
1 fløte

1 indrefilet av svin 
1 ekte parmesanost
1 glass soltørkede tomater i biter
serranoskinke

Del poteter, kålrabi og gulrøtter i biter og la det koke i fem minutter. Hell vannet av og ha i ildfast form sammen med en rødløk delt i biter. Krydre med salt og pepper, evnt. noen basilikumblad og hell en pakke fløte over.
 

Rens svinefileten og del den på langs. Brett den ut på en fjøl, skjær rutemønster og bank den flat.


Dekk fileten med skiver av serranoskinke (noe av fettet på seranoskinken er forresten ganske seigt, så jeg anbefaler å skjære vekk deler av det selv om jeg ikke har gjort det her).


Deretter med soltørkede tomater og pepper.


Til slutt rives en god porsjon parmesan og basilikumblader (aaaahh, herlig!). Rull deretter filéten sammen fra langsiden. Bind den sammen ved hjelp av hyssing eller fest tannpirkere langs kanten. Stek i melange på relativt sterk varme til den blir gyllenbrun. Ha den deretter midt i ovnen på 220 grader i 22 minutter. Når den er ferdig pakkes den inn i folie så den holder seg varm.


Sett grønnsaksformen inn i ovnen og øk temperaturen til 250 grader. Den skal stå i 10 minutter til den er ferdig. Det går an å ha et lite ostedryss på toppen. Jeg pleier å sløyfe det. Blir så godt uansett! Når formen er fedig er kjøttet klart for tranchering og maten serveringsklar.

Det er så lett! Og digg! Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen