25. okt. 2009

O' store kjedsomhet

I går kveld var jeg alene hjemme. Henrik hadde lagt seg og jeg satt her helt alene i den kjølige ensomheten. Jeg er ikke spesielt glad i å se på tv og da jeg hadde surfet ferdig på de vanlige nettsidene hadde jeg ikke noe annet å ta meg til enn å vaske klær. Lørdags kveld: Vaske klær. Veldig spennende. Da jeg hadde satt på en klesvask dumpet jeg likevel ned i en av de dype lenestolene og spiste resten av de 0,785 kg med sjokolade som jeg hadde kjøpt tidligere på dagen. På fredagen spiste jeg bare 0,5 kg sjokolade.. den røde Nidar posen med Troika, festkaramell, cuba <3 og den rene sjokoladen med blomster på som jeg ikke husker hva heter. Mmmmmm! Jeg er ikke så veldig glad i karbohydrater som poteter, brød og pasta, men skal jeg først ha i meg karbohydrater er det like greit å gjøre det skikkelig. Det er min filosofi. Jeg slo på tv'n og fant raskt fremt til en norsk film jeg har sett før, men ettersom jeg ikke kunne huske resten av handlingen visste jeg at den ikke var spesielt bra.

Plutselig fikk jeg ånden over meg (kl. 23.00) og fikk veldig lyst til å bake sjokoladekaker og fryse ned (til å lage figurkaker av) for å få noe ut av kvelden. Jeg måtte ta meg hardt! i skinnet for ikke å gjøre det. Jeg sa til meg selv: "Jeg trenger ikke å bake kake hver dag. Jeg trenger ikke å bake hver dag. Jeg kan bake en annen dag i steden."Det var egentlig litt deilig å ha en kveld uten baking og styr også. Nå hadde jeg jo levert og satt sammen en marsipanbløtkake tidligere på dagen, så det hadde ikke vært en helt kakefri dag. Det ville være å ta litt hardt i.

Over til noe litt annet. Jeg er veeeeeldig glad i å planlegge. Noen ganger kan det til og med hende at jeg over-planlegger, og da kan skuffelsen bli stor når et prosjekt ikke står helt til de forventningene jeg har bygget opp for meg selv. Men!! én ting er sikkert: planlegging er gøy og det blir alltid best resultat med ihvertfall noe planlegging.

Jeg har for eksempel allerede bestemt hva slags kake Henrik skal få til sin 2 års dag (17. juni). Jeg har såååå lyst til å lage en Finding Nemo kake.


Jeg har funnet en kake jeg har blitt veldig inspirert av, men vet fra tidligere at resultatet blir best om jeg bruker faktiske bilder, figurer etc. til å hente min egen inspirasjon for bakeverk og ikke hermer etter en annen kake. Og det skal jeg prøve på, men det er ikke lett å se bort fra denne kaken heller da?


For denne kaken er etter min mening PERFEKT. Jeg kommer nok til å bruke både denne kaken og egen fantasi når den tid kommer at jeg skal lage den. Allerede har jeg kjøpt noen søte figurer på ebay.


De har ikke det eksakte uttrykket jeg var ute etter, men det var det nærmeste jeg klarte å finne. Det også etter å ha sondert diverse leketøysbutikker her i Norge uten å finne Nemo. Det eneste som gjenstår nå er å få Henrik interessert i Lille Nemo. Nå om dagen går det nemlig mest i bil. Det er greit det altså, men jeg har SÅÅÅåååå lyst til å lage Lille Nemo kake. Jeg tenker han blir fornøyd uansett, jeg.

Han er som barn flest glad i sterke farger, men jeg tenker mors skuffelse blir stor når jeg spør ham før neste bursdag: "Hva slags kake vil du ha da gutten min?" Hvorpå han da svarer: "Biiiiil!!!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen