2. jun. 2013

Dåpskake til liten prins: Roser i babyblått og fiolett

Dåpskake til gutt i blått og lilla
Dåpskake til liten prins i babyblåttog fiolett

Jeg har hatt enda et lite bakeprosjekt. Mai er en hektisk måned for de aller fleste. Litt "for mange" fridager slik at vi ikke rekker det vi skulle ha gjort på jobb, og enkelte av oss fullbooker helgene også. Nå er mai over og regnværet er i gang for fullt. Typisk norsk sommer.

Denne dåpskaken ble laget til en skjønn liten prins; Noah-Sebastian, en helg i mai da det ikke regnet. Det var nok en liten solstråle av en prins dette her. Modellerte en liten krone som jeg satte påhodet hans. Jeg har ikke laget så mange firkantede dåpskaker tidligere, faktisk ingen når jeg tenker meg om, men det er morsomt og utfordrende å prøve noe nytt.

Dåpskake til gutt i blått og lilla
Marsipanroser, små blomster og perler
Det er bestandig så koselig å lage dåpskaker, synes jeg. Av alle kaker må det være en absolutt favoritt å lage. Har forsøkt meg på noen peoner tidligere. Det skal jeg gjøre neste gang for å prøve noe annet enn roser. De er vanskelige å lage, men de er jo så skjønne. Roser er vakkert det også,-og klassisk.

Bamse på dåpskake til gutt i blått og lilla
Liten marsipanbamse
En liten teddybjørn i marsipan måtte jeg selvfølgelig ha med. Kunne ikke la den lille prinsen ligge på toppen av kaken alene uten bamsen sin. Ekstra vakkert blir det også med små perler på dåpskaker. Det hører med.

Dåpskake til gutt i blått og lilla
Silkebånd langs kanten av kakefatet og en liten "bling"
En liten sommerfugl blant marsipanrosene. Det er også en detalj som jeg synes er veldig fin å få med.

Dåpskake til gutt i blått og lilla
Sommerfugl som lukter pårosene
Hva er vel en dåpskake uten en liten sommerfugl? Her er et lite bilde til av sommerfuglen som jeg har penslet med litt pulverfarge slik at den skulle få litt liv. Vanligvis lager jeg sommerfugler av sukkerpastafordi det tørker raskere og så legger jeg de i et papir som jeg har brettet i en "v" (egentlig en "m" for åfå aket til å stå) slik at sommerfuglene skal tørke i den ønskede formen. Tørking av tynnkjevlet sukkerpasta/blomsterpasta tar kun få munitter.

Sommerfugl på dåpskake til gutt i blått og lilla
Sommerfugl i sukkerpasta
Og slik ble altså dåpskaken til den lille prinsen i sin helhet. Håper de fikk en fortryllende feiring og fin dag sammen med det kjære vidunderet sitt.

Gratulerer så mye med dåpsdagen!

Dåpskake til gutt i blått og lilla
Den ferdige dåpskaken


3 kommentarer:

Søk i denne bloggen