20. jun. 2012

Peanøttkake

er enkelt å lage og den smaker himmelsk.Hvis du ikke har prøvd å lage den før kan jeg anbefale den på det varmeste. Den er i tillegg sunnere enn mange andre kaker fordi den er rik på fettstoffer og proteiner. Ønsker du en enda sunnere variant går det også an å forsøke å erstatte deler av smøret med raspolje og sukkeret med sukrin.

Ingredienser
4 eggehviter
3 dl sukker
20 Ritz kjeks
2,5 dl peanøtter
7,5 dl fløte
5 dl vaniljekrem
1 pose m (sjokolade)

Glasur
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g margarin
200 g mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte
Peanøtter og kjeks grovhakkes. Eggehviter og sukker piskes stivt til marengs. Ha nøtteblandingen i marengsen og bre deigen utover i en bakepapirkledd langpanne, ca. 3/4 av langpannen. Stek nederst i ovenen på 175 grader i 15 minutter. Det er fordelaktig å fyse ned bunnen før bruk da den blir enklere å dele.

Glasuren lages ved at eggeplommer, sukker og margarin smeltes i en kjele. Ha i sjokoladen under omrøring. Smør glasuren utover bunne og del den i to. Pisk kremfløten med litt melis og bland ca. halvparten med en pakke vaniljekrem. Del bunnen i to, ha kremen på den ene kakebunnen. Legg den andre kakebunnen oppå. Ha deretter resten av fløtekremen på toppen og pynt med knuste m-kuler og peanøtter.

 

"Only as high as I reach can I grow, only as far as i seek can I go, only as deep as I look can I see, only as much as I dream can I be" Karen Ravn

Siden jeg ikke ha bilde av kaken for hånden ble det et bilde av meg med andefjes. Har fått med meg at det er så populært. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen