6. nov. 2010

Lightning Mcqueen kake -og hvordan lage en selv

1. Sett av et par uker til forberedelser! Neida. Det holder med ca. 10 timer. Bak først tre sjokoladekaker. En bunn fylles og skjæres ut til den har form som en bil, de to andre settes på et kakefat og fylles der. Jeg fyller sjokoladekakene mine mens de fortsatt er lunkne. Dette gjør at sjokoladesmørkremen trekker noe inn i selve kaken slik at kaken blir mer saftig.
2. Jeg liker å bake inn en liten overraskelse i de store kakene jeg lager. Her har jeg kjøpt en versjon av Ligntnbing Mcqueen lekebil som jeg vasker godt med en ren klut og gjemmer inni kaken før jeg legger på de resterende lagene og fyll. Det har å gjøre med et ønske om å levere mer enn det som er forventet av en.

3. Kaken trekkes og pyntes etter ønske. De siste detaljene kan det være lurt å vente med helt til slutt.


4. Det kan være lurt å tegne bilen i profil på et papirark og klippe ut slik at du vet noenlunde hvordan den skal se ut når du spikker ut formen. Det kan være fint å holde opp papirbilen for å se om du nærmer deg formen underveis som du skjærer ut kaken.

5. Når du er fornøyd med bilens utseende har jeg på skokoladekremglasur før jeg trekker den i den rette fargen. Jeg har kjøpt ferdig farget marsipan. Utsalgssteder i Norge er Pals (www.pals.no) og Cakas (www.cakas.no). Man kan også bestille fra www.bakekake.no også i Norge, eller fra www.squires-shop.com.

6. For å få best mulig resultat jukset jeg litt denne gangen. Jeg søkte på nett og fant detaljbilder av Lightning Mcqueen som jeg bestilte på spiselig papir en uke i forveien. Det går an å skjære ut delene for hånd eller kjøpe spiselige tusjer og tegne detaljene hvis man heller ønsker det. Noen av disse detaljene er det selvsagt også helt greit å sløyfe. Det MÅ jo ikke være lightening mcqueen. En bil er en bil, eller?! Jeg modellerte hjulene til bilen i marsipan og limte på detaljene.


7. Dang! Det ble DEN kule bilen med en gang. Det er ikke mye som skal til.

8. Jeg plasserte bilen på en tilpasset papplate (slik at den enkelt kan demonteres når den skal spises. Da kan man spare bilen til slutt) som var støttet opp med like lange sugerør tredd ned i kakebunnen under. Deretter forsøkte jeg meg på en logovariant for å få med navnet på bursdagsbarnet. Egentlig skulle det stå "Gratulerer med 3 års dagen, Ola!" med gul skrift rundt hele kaken. Det ble det ikke plass til. DErmed ble det denne enklere varianten i steden.

9. De siste detaljene på plass. Nå begynte jeg å bli sliten.. og syk, noe som tvang meg til enkelte shortcuts. Jeg burde bli flinkere til å ta pauser.. Jeg tar ingen!

10. Det er tøffingen sin vettø!

11. Aaaaiit!


12. VIOLA! Det går an å bruke brunt sukker eller raspet sjokolade for å få en sand og gruslignende effekt. Det hadde også gått an å bruke sjokoladesmørkrem. Tilsvarende kan man bruke sukker, perlesukker og melis for å få til vintereffekt. Denne punten skyver man til side når kaken skal spises.
Fin, ikke sant?

3 kommentarer:

  1. WOW.....jeg er målløs, hva du får til :)

    Klem Nina og god bedring :)

    SvarSlett
  2. Hei.
    Hva søkte du på for å finne detaljbildene? husker du det? Og hvor bestiller man spiselig papir. Denne kaka var bare superlekker.

    SvarSlett
  3. Hei

    Tusen takk. Altfor sen tilbakemelding til deg, men; Jeg søkte nok bare på Lightening McQueen og lette rundt omkring. Spidelig bilde kan man bestille over nett. Bare søk på "spiselig bilde" eller "kjøpe spiselig bilde". Det er nok billigst å bestille fra en privatperson.

    SvarSlett

Søk i denne bloggen