18. aug. 2012

Wedding Cake -project of the weekend


Helgens prosjekt er en treetasjes firkantet bryllupskake. Jeg har ikke laget firkantet kake før, ikke har jeg former til det heller, så dette ble litt av et prosjekt. Jeg ble nødt til å bruke klipp-og-lim teknikken (hvis det er noe som heter det). Jeg lagde 7 sukkerbrød og skar de til i passende størrelser. Det fungerte egentlig greit med unntak av det som skulle bli den nederste kaken. Der ble skjøten litt synlig.

 

For å lage sukkerbrød må man aller først piske eggedosis. Da er det lurt å bruke romtempererte egg og vispe med sukker i ca. 10 minutter. En gyllen regel er at det skal være mulig å skrive "Ole" med det som renner av vispene når eggedosisen er ferdig. Deretter  har man i bakepulver og visper godt inn, før melet siktes og vendes inn til slutt.


Det ble en lang dag på kjøkkenet i går. Mye rutinepreg.


I dag har det vært litt mer variert, med alt fra pynting av kakebrett, til laging av fyll (bringebærmousse på bildet under) og pynting.


I morgen skal kaken leveres. Jeg må kjøre i over en time og så sette den sammen på stedet. Håper frakten går greit, ellers dør jeg på meg. Bildet under viser den midterste kaken. Håper så inderlig det blir bra i morgen når jeg skal sette den sammen.

 Ønsk meg lykke til?! Tusen takk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen