8. des. 2011

Av de syv slag vi baker til jul har vi åtte igjen...

Og det er fordi vi sjelden klarer å begrense oss. I år har vi bestemt oss for å gå for følgende slag:
-Pepperkaker
-Serinakaker
-Sara Bernhard (smelter på tungen og er elsket av de fleste)
-Havremakroner
-Mor Monsen
-Sandkaker
-Berlinerkranser
-Kransekake
-Kakemenn
-og så spørs det vel om ikke det må bli en Franz Joseph (billigvarianten av Sara Bernhard og for de som elsker MYE kake er denne midt i blinken siden den går i en langpanne)

Lurer på om jeg har glemt noe nå? :) Vi har godtefat og konfekt i tillegg, så vi skal nok uansett ikke sulte ihjel. Jo, stemmer: Vi MÅ ha gulrotkake. Den er så heavenly heaven!

Selv om vi får gjester på lørdag for å bistå oss i pepperkakebakingen har vi allerede tyvstartet litt. Serinakaker og et lite lass pepperkaker er allerede i boks:

"Hei du! fikk ikke du nok kakedeig, kanskje?!"




Ekte Serinakaker
150 g smør

250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 egg

Pensling og dryss
1 eggehvite
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Smør smuldres sammen med det tørre. Sammenpisket egg og sukker blandes i. Trilles ut til små kuler som presses flate med en gaffel. Pensles med eggehvite og dryss med blandingen av perlesukker og mandler. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 10-12 minutter.

Litt lettere serinakaker
150 g smør

200 g hvetemel
50 g hi-maize
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukrin
1 egg

Pensling og dryss
1 eggehvite
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Næringsinnhold per 100 gram: Energi: 296 kcal • protein: 6,5 • karbohydrat: 21 • fett: 20,7 • fiber: 6,3.

Synes de ser litt mørke ut i fargen, men det er ikke jeg som skal spise de uansett.






Ikke så mange av de ihvertfall... ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen