11. okt. 2011

A piece of christening cake

Igjen har jeg vært så  heldig at jeg har blitt spurt om å bake kake til barnedåp. Dåp, konfirmasjon og bryllup er store, høytidelige anledninger hvor kaken er i sentrum nest etter hovedpersonene i begivenheten. Det betyr mye for meg at jeg blir vist tillit og får denne æren.

Mens noen bestiller med bakgrunn i ønsker og tanker:

....er andre igjen villige til å gi meg frie tøyler. Jeg forsøkte dermed å lage guttekaken litt mer ..nettopp gutteaktig.

Den øverste kaken er fylt med bringebær, bringebærmousse og vaniljekrem. Den nederste kaken har samme fyll.

Practice makes perfect

Jeg blir så inspirert av tilbakemeldinger jeg får. Også inspirert av blogger jeg følger med på. Derfor tenkte jeg å forsøke å oppdatere min "blogg" litt, hvis den kan kalles det. Som de sier der jeg jobber: "Båten blir til mens vi ror".

I det siste har jeg hatt en del oppdrag. Jeg dekorerer ikke kaker pga. pengene. Det er for slitsomt og tidkrevende. Jeg gjør det for å glede mottakeren og for å utvikle meg selv. Det er gøy å se hvor formidabel utvikling mange har hatt i løpet av de to årene jeg har vært opptatt av dette. Jeg har dessverre ikke hatt tid eller anledning til å påta meg så mange oppdrag som jeg gjerne hadde ønsket, så jeg føler ikke at jeg har hatt den samme læringskurven. Likevel er det gøy å se at også jeg utvikler meg.

I sommer fikk jeg den ære å bake bryllupskake igjen. Jeg som aldri mer skulle påta meg det ansvaret. Det varte heldigvis ikke så lenge og så lenge resultatet blir bra blir en jo inspirert til å fortsette.

6. nov. 2010

Lightning Mcqueen kake -og hvordan lage en selv

1. Sett av et par uker til forberedelser! Neida. Det holder med ca. 10 timer. Bak først tre sjokoladekaker. En bunn fylles og skjæres ut til den har form som en bil, de to andre settes på et kakefat og fylles der. Jeg fyller sjokoladekakene mine mens de fortsatt er lunkne. Dette gjør at sjokoladesmørkremen trekker noe inn i selve kaken slik at kaken blir mer saftig.
2. Jeg liker å bake inn en liten overraskelse i de store kakene jeg lager. Her har jeg kjøpt en versjon av Ligntnbing Mcqueen lekebil som jeg vasker godt med en ren klut og gjemmer inni kaken før jeg legger på de resterende lagene og fyll. Det har å gjøre med et ønske om å levere mer enn det som er forventet av en.

3. Kaken trekkes og pyntes etter ønske. De siste detaljene kan det være lurt å vente med helt til slutt.


4. Det kan være lurt å tegne bilen i profil på et papirark og klippe ut slik at du vet noenlunde hvordan den skal se ut når du spikker ut formen. Det kan være fint å holde opp papirbilen for å se om du nærmer deg formen underveis som du skjærer ut kaken.

5. Når du er fornøyd med bilens utseende har jeg på skokoladekremglasur før jeg trekker den i den rette fargen. Jeg har kjøpt ferdig farget marsipan. Utsalgssteder i Norge er Pals (www.pals.no) og Cakas (www.cakas.no). Man kan også bestille fra www.bakekake.no også i Norge, eller fra www.squires-shop.com.

6. For å få best mulig resultat jukset jeg litt denne gangen. Jeg søkte på nett og fant detaljbilder av Lightning Mcqueen som jeg bestilte på spiselig papir en uke i forveien. Det går an å skjære ut delene for hånd eller kjøpe spiselige tusjer og tegne detaljene hvis man heller ønsker det. Noen av disse detaljene er det selvsagt også helt greit å sløyfe. Det MÅ jo ikke være lightening mcqueen. En bil er en bil, eller?! Jeg modellerte hjulene til bilen i marsipan og limte på detaljene.


7. Dang! Det ble DEN kule bilen med en gang. Det er ikke mye som skal til.

8. Jeg plasserte bilen på en tilpasset papplate (slik at den enkelt kan demonteres når den skal spises. Da kan man spare bilen til slutt) som var støttet opp med like lange sugerør tredd ned i kakebunnen under. Deretter forsøkte jeg meg på en logovariant for å få med navnet på bursdagsbarnet. Egentlig skulle det stå "Gratulerer med 3 års dagen, Ola!" med gul skrift rundt hele kaken. Det ble det ikke plass til. DErmed ble det denne enklere varianten i steden.

9. De siste detaljene på plass. Nå begynte jeg å bli sliten.. og syk, noe som tvang meg til enkelte shortcuts. Jeg burde bli flinkere til å ta pauser.. Jeg tar ingen!

10. Det er tøffingen sin vettø!

11. Aaaaiit!


12. VIOLA! Det går an å bruke brunt sukker eller raspet sjokolade for å få en sand og gruslignende effekt. Det hadde også gått an å bruke sjokoladesmørkrem. Tilsvarende kan man bruke sukker, perlesukker og melis for å få til vintereffekt. Denne punten skyver man til side når kaken skal spises.
Fin, ikke sant?

31. okt. 2010

Paintbrush..

.. jeg må begynne å dokumentere alt jeg finner av interessante bilder, tutorials osv! Det finnes ikke noe mer irriterende enn å bruke timesvis på å lete frem igjen det jeg vet finnes der ute på internettet, men som jeg har klart å rote bort. Nå har jeg sittet en hel time og lett etter en tutorial for hvordan jeg skal kle en kake med ganaché/sjokoladefondant eller lignende for så å spraye den med paintbrush... uten å finne den! Gawd så irriterende!

Det er egentlig ikke viktig -jeg ønsker bare å pynte på hukommelsen min igjen. Jeg skal uansett ikke investere i paintbrushutstyr de førstkommende årene. Jeg har nettopp begynt med denne kakebakingen og har investert mye i det utstyret jeg allerede har (i forhold til hvor lite jeg egentlig baker), så jeg ønsker å bli mer dreven og beherske visse teknikker før jeg oppgraderer utstyret. I tillegg vet jeg ikke om det er så veldig lurt å gå til innkjøp av spraymaling nå som jeg har flyttet inn i ny, hvit leilighet... Jeg får vente til jeg oppgraderer hjemmet. Får få meg et eget bakerom/hobbyrom som jeg kan kle i plast a'la Dexter før jeg slår meg løs med spraymaling.

Likevel hadde det vært utrolig morsomt å prøve, for jeg ser så ofte fine kaker som er malt med painbrushteknikk...

Nå må jeg vekke lillegutt, for vi skal ut på tur!

Upcoming *MAgICaL* projects


Det bugner ikke akkurat over av bestillinger om dagen.. Heldigvis! Men! :) ..de få prosjektene jeg har er kjempespennende.

3D figurkake "Enchanted house of Tink"
Aller først vil jeg fremheve lille Sofia som fyller 5 år den 9. februar. For det første elsker jeg folk som bestiller kake god tid i forveien. Da har jeg laaang tid til å forberede meg mentalt og lete etter inspirasjon. Bildet over er en av flere inspirasjonsbilder til dette prosjektet som har temaene "magisk, eventyr og Tingeling". Eventyr, fri fantasi og detaljer er bare i min gate. Og det er i tillegg sjelden at jeg får laget kaker til små prinsesser. Jeg gleder meg vilt til å lage denne!

3D figurkake "Lightening Mcqueen"
Ikke desto mindre gleder jeg meg til førstkommende helgs prosjekt den 6.november. Det er sjefen Ola som fyller 3 år. Han er veldig opptatt av alt med hjul (som min egen) og det er Lightening Mcqueen som er den o'store helten. Dermed blir det Lynet-kake på den store dagen hans! I utgangspunktet var dette en kake jeg skulle ønske jeg hadde laget til min egen sønns bursdag da han fylte 2, men prestasjonsangsten la prosjektet på hylla inntil videre. Nå står imidlertid utfordringen på trappene -og det er nå det gjelder! (intern) haha. Det blir gøy! Og en sen, sen kveld er jeg redd...

3D figurkake "Kitty Cat"
Jeg skal også bake til en 60års dag 11. desember. Det blir en ny figurkake.. tror det blir en sjokoladekatt igjen. Alt med pels er kult! "Å tenk at gråpus har fire små.." *^_^* Ellers måtte det ha blitt Tom & Jerry eller Aristocats. Det blir moro uansett.. det tryggeste er vel sikkert å gå for noe jeg kan godt fra før.

Ellers..
JEG HAR FLYTTET! Jeeey! Det var på tide. Jeg kan kanskje legge ut noen bilder etter hvert. Det er fortsatt en del interiør jeg mangler og jeg er tydeligvis litt treg i avtrekkeren. Det har tatt meg nøyaktig 9 dager å kjøpe knotter til å ha under spisestuestolene mine, men hey hey! -det går da fremover.

Og
-på tide å legge seg?!!

11. okt. 2010

Marsipanbløtkake til 49-års dag


Nok en marsipanbløtkake. Denne gangen var den fylt med jordbærgelmousse og rørte jordbær i ett lag, vaniljekrem i ett lag og hvit sjokoladesmørkrem under lokk. Kaken var til en mannlig kollega på jobb. Den ble litt vel sukkersøt, men den smakte heldigvis godt.


Jeeey! Ny henvendelse til bryllup. Jeg som aldri skulle gjøre det noe mer... Det snudde raskt. Brudeparet ønsker sjokoladekake. Jeg er jo Champion de Chocolate! (eller hva det heter på fransk). Og fargene i bryllupet blir lavendel og lilla. Det er ikke før 30. juli, så jeg har heldigvis god tid til planlegging.
Men det blir moro!!!

21. sep. 2010

Drømmemannen?


Om en uke er det duket for nye episoder av DEXTER!!! Premiere på Showtime 26. september. Kuleste serie noen sinne!!! Den er morsom, spennende, ekkel, fengslende, underholdende; alt på en gang. Jge får bare ikke skrytt nok av den serien. (Det sier kanskje mer om meg enn noe annet?) Etter fire superduperspennende sesonger kommer nå femte avhengighetsskapende sesong av dette ekstreme fenomenet Dexter: en kjekk og oppegående kriminalteknisk blodanalytiker ansatt i politiet i Miami. Og som lever et hemmelig dobbeltliv som seriemorder.

Gawd for et genialt konsept! Jeg gleder meg med stor G! Nå skal jeg begynne å se litt på tv igjen ser det ut som :D haha. Jeg skal til og med unne meg en kake for anledningen!

Søk i denne bloggen