19. des. 2011

Himmelsk trøffelkremDenne trøffelkremen er for ekte sjokoholikere som meg selv og mens jeg streifer innom temaet sjokoholisme; please tilgi meg for å ha syndet i dag! Mandager er aldri en god dag å påbegynne et nytt og bedre liv. La meg prøve på nytt i morgen.... igjen!

Her kommer uansett oppskriften på trøllekremen over alle trøffelkremer. Den er mektig og passer til alle sjokoladekaker eller konfektkaker. Den bør lages én dag, hvis ikke to, før den skal spises. Dette er en av de beste sjokoladekremene jeg har smakt i hele mitt liv.

8 egg (2 hele + 6 eggeplommer)
460 g sukker
3 dl fløte

Kok opp under omrøring og la koke noen sekunder før kjelen tas av platen. Ha biter av 2 plater kokesjokolade av god kvalitet og 500 g usaltet smør i kjelen og la det smelte. Kjøl ned og sett i kjøleskap med plastfolie over eller i boks med lokk. Det kan gjerne stå natten over. Pisk opp og ha på kaken. Det kan også være godt med en liten dæsj (1-2 ss) Cognac.1 kommentar:

 1. Sukk, den hørtes utrolig god ut...., noterer meg ned blant alt det andre jeg skal gjøre at den MÅ prøves i julen.
  Eller så henger jeg i stroppen og fatter ikke hvordan jeg rakk alt før da jeg jobbet halvdag på WJ i tillegg til å ha mamma, men nå har det vel vært litt ekstra i og med at pappa har vært operert og ikke har kunnet løfte.
  Gleder meg til julaften er her, men det hadde ikke gjort noe om det hadde vært et par dager til føre liksom, puh, men det blir jul i år også som alle de andre enten jeg kommer igjennom lista mi eller ikke.
  Ønsker deg en koselig jul hvor enn den skal feires.

  Klem Nina :)

  SvarSlett

Søk i denne bloggen