14. jun. 2012

Pretty, pink and popular; cakepops!

Kjære Linn, og aventuelt andre som er interessert; cakepops er kjempepopulære og de er enkle å lage også. Noe grunnleggende utstyr er det likevel kjekt å ha for hånden når man skal gå igang med å lage de:

Handleliste
Dagligvarebutikk
-ingredienser til sjokoladekake
-delfiafett
-romessens
-4 plater hvit kokesjokolade

Panduro
-rosa, tynt silkebånd
-hobbypensel (til påføring av glitter)

Squires Kitchen
-blomsterpasta
-paste colur
-dust colour
-magic sparkles
-cake dummie
-sommerfuglutstikker

Strössel & annat
-plastikkpinner
-blomsterutstikker
-strøssel

Husk at det er toll og momsfritak på varer med verdi under 200kr fra utlandet. Leveransen blir dermed levert innen 7-10 dager. For verdier over 200 tilkommer avgifter og leveransetiden kan strekke seg til mellom 3-4 uker dersom man er uheldig.

Fremgangsmåte
Bak din favorittsjokoladekake og lag glasuren som hører til. Ha kaken og glasuren i en stor bolle og kna det sammen til en sto deig. Ha i 10-15 dråper romessens (smak til). Smaken skal ligne puncheboller som man får kjøpt i butikken. Sett deigen i kjøleskapet en kort stund.

Når deigen er avkjølt formes små boller, litt mindre enn golfballer. Legg de på et fat og sett kjølig. I mellomtiden kan du smelte kokesjokolade 2-3 plater og litt delfiafett (ca. 30-50g) i en kjele på svak varme. Når all sjokoladen er smeltet tas bolelne ut av kjøleskapet. Dypp en plastpinne så vidt ned i den smeltede sjokoladen og stikk pinnen et godt stykke inn i sjokoladebollen. Legg på et nytt fat. Fortsett med alle bollene og sett i kjøleskap.

Etter ca. 15 minutter i kjøleskap eller fryser kan du varme opp den smeltede sjokoladen igjen, ha gjerne i rød pastafarge (17kr). Ta bollene ut. Dypp sjokoladebollene i den smeltede sjokoladen. La sjokoaden renne av og sett i et stativ. Jeg bruker en isoporplate/cake dummie til 40 kr. Strø rosa og hvitt strøssel over. Her er en søt strøsselmix til 20 kr, ellers er rosa pastell veldig fint, eller vanlig hvitt strøssel. På cakepopsene i dette innlegget har jeg brukt en kombinasjon av de to siste:


Sett raskt ned i isoporblokken og få de inn i kjøleskapet slik at glasuren kan stivne. Når alle er ferdige kan du lage blomster av blomsterpasta dersom du ikke har laget disse på forhånd. Blomsterpasta får du kjøpt her til 45kr. Den er spesielt utviklet til å lage blomster med ogs tivner veldig raskt slik at den er enkel å arbeide med. Kjevle deigen flat og bruk petunia blomsterverktøy eller hydrangea blossom verktøy til å stikke ut og prege blomstene. Her har jeg brukt hydrangea. Hva heter de på norsk igjen? Ekstra fint er det om du etter blomstene har stivnet bruker en pensel med litt rosa dust colour (16kr) og gjerne litt magic sparkles (40kr) for å sette prikken over i'en på verket. Hvis du heller ønsker søte sommerfugler som pynt på dine cakeballs kan jeg varmt anbefale disse eller disse. De første er noe som kalles plungers og er veldig enkle å bruke. De sistnevnte må man bruke kniv el.l. for å finskjære rundt kanten, noe som er litt mer krevende jobb. Likevel er det de sistnevnte som jeg synes blir vakrest.

Når sjokoladetrekket har stivnet kan du ta de ut av kjøleskapet, dyppe én og én blomst i den smeltede sjokoladen og klemme fast litt på siden av cakepopsene. Sett til avkjøling igjen. Knyt hjerne en rosa silkesløyfe rundt pinnen. Dette får man bla.a. kjøpt hos Panduro eller andre hobbyforretninger. Her er en youtube tutorial som enkelt viser fremgangsmåten.

Cakepops kan fint fryses frem til den dagen de skal serveres. Lykke til ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk i denne bloggen