26. mar. 2013

Dåpskake til skjønn liten gutt

Dåpskake med bamse
Dåpskake med blå blomster 
 
Forrige helg var jeg så heldig at jeg fikk lage en dåpskake med bamse til en liten gutt som skulle få navnet Leon. Husker du forresten denne bamsekaken? Det var en av de første kakene jeg noen sinne lagde da jeg først begynte med dette sommeren 2009. Det begynner å bli en stund siden. Denne gangen ble det også en sjokoladekake med pynt og trekk i marsipan, men ikke formet som en bamse. Jeg har tatt en del bilder av dåpskaken, -denne gangen med et ordentlig fotoapprat: Hurra! Endelig fikk jeg tid til å ta ordentlige bilder før kaken ble hentet. Tid kom til meg, sier jeg bare. Den skulle jeg nemlig gjerne hatt litt mer av. Tror ikke det går en eneste dag uten at jeg lurer på hvor tiden har blitt av. Jeg er sikkert ikke den eneste som forbarmer meg over hvor tiden blir av. Tidsklemma er nok ikke bare noe som rammer småbarnsforeldre (som meg selv), men enhver skjebne i et yrkesaktivt liv. Det blir heldigvis godt med noen dager fri i påsken hvor tid er et ikke-eksisterende ord i mitt vokabular. For de som ønsker litt ekstra kos i påsken kan jeg forresten friste med følgende herlige oppskrift på Gulrotkake.

Fra det ene til det andre. Her er noen flere bilder av kaken jeg bakte:
Dåpskake, hvit med blå marsipanroser og blåveis

Marsipanrosene på kaken er laget for hånd. De gangene jeg har tid lager jeg gjerne blomster noen dager i forveien slik at de blir enklere å plassere pent på kaken. Jeg har brukt litt vann som lim (var tom for spiselig lim, men vann eller alkohol fungerer fint det også) og små trepinner til å holde blomstene på plass. Det går også an å bruke spaghetti til samme formål. Mange gjør det, men personlig synes jeg tannpirkere smaker best.

Dåpskake blå
Dåpskake med blå roser, stjerner, blåveis, blått pyntebånd og perler
Dåpskake bamse
Marsipanbamse som kaketopp, modellert for hånd. Den lille bamsen er laget ved hjelp av en silikonform
Det var en fleip! *^_^*

Det er sikkert tydelig at jeg har "issues" når det kommer til å velge ut hvilke bilder jeg skal bruke i et innlegg, men jeg liker å ta mange bilder av kaken fra ulike kameravinkler. Og jeg vil gjerne legge ut flere av de som jeg mener ble brukbare. Jeg synes det er fint å kunne gå tilbake på bilder og se hva jeg selv har laget og det må da være gøy å kikke nærmere på enkelete av detaljene for dere andre også? Tross alt legger vi hobbybakere igjen mye av sjelen vår i hvert eneste bakverk vi lager. Husk at det står mange timers arbeid bak hver eneste kake.
Dåpskake gutt
Dåpskaken og marsipanbamsen sett ovenfra

Jeg er glad jeg slipper å skjære i så mange av disse selv. Jeg har sett noen "drepe" kakene mine før og det gjør jo litt vondt i hjertet når man ser noe man har viet så mange timer av livet sitt til bli stukket i med kniv, skåret i biter (dvs. partert!), knust, most, gruset, stukket og hakket ihjel med gaffel, for så å bli gaflet i seg og fortært. Det er godt noen har glede av kakene ihvertfall.

Det er jo det som er hensikten bak alt arbeidet; at kaken skal bringe glede, begeistring og inspirasjon. Derfor baker jeg med hjertet. Baker du med ditt hjerte?


Dåpskake bamse

GOD PÅSKE!!!!!

1 kommentar:

 1. Hei Helene!
  Tenk at det er et år siden vi fikk denne kaken av deg.
  Vanvittig fin og vanvittig god!
  Nå er det slik at en kollega av meg skal gifte seg i sommer og jeg har så klart anbefalt deg.
  Har du noen nettside hvor man kan se litt av kakene dine? Mener jeg fant det når jeg bestilte denne? Vil du sende meg linken på mailen min? a_m_haugen@msn.com
  Ha en fin kveld og en nydelig påske:)
  An-Maritha

  SvarSlett

Søk i denne bloggen